Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Graphic of capsule and tablet
Graphic of capsule and tablet

Մեզիմը հասանելի է երեք գալենիկ ձևերով՝թաղանթապատ դեղահատեր, աղելույծ թաղանթով պատված դեղահատեր և ժելատինե դեղապատիճներ, որոնք պարունակում են աղելույծ թաղանթով պատված մինիհաբեր՝ էլ ավելի մեծ արդյունավետության համար։

 

 Փոքր չափի և փափուկ մակերեսի շնորհիվ ինչպես աղելույծ թաղանթով պատված, այնպես էլ թաղանթապատ դեղահատերը չափազանց հեշտ է կուլ տալ։ Երբեք չծամեք կամ չկծեք պանկրեատին պարունակող դեղահատերը։

 

«աղելույծ թաղանթ» նշանակում է, որ դեղահատերը ծածկված են թթվակայուն պատիճով, որը չի լուծվում ստամոքսում։ Շնորհիվ այդ հատուկ թաղանթի, ենթաստամոքսային գեղձի ֆերմենտները կարող են անվտանգ կերպով ստամոքսից անցնել բարակ աղի, որտեղ դրանք ձերբազատվում են և ակտիվ են դառնում։

 

Պատիճները պարունակում են փոքրիկ թաղանթապատ դեղահատեր, որոնք համաչափ խառնվում են սննդին։ Ենթաստամոքսային գեղձի մարսողական ֆերմենտների արդյունավետությունն այս ձևում բարելավվում է։ Այդ իսկ պատճառով էլ սովորաբար նախընտրելի են մինիհաբերը։

 

Եթե հիվանդի համար դժվար է ընդունել պատիճն ամբողջությամբ, պատիճը կարելի է բացել և տեղափոխել պարունակությունը, օրինակ՝ բաժակի մեջ և  ընդունել ոչ մեծ քանակի հեղուկով։

Նախքան Մեզիմ օգտագործելը միշտ ուշադիր կարդացեք պացիենտի համար նախատեսված տեղեկատվական թերթիկը։

«Մեզիմ 3 500» արտադրանքի պատկեր
Մեզիմ 3 500

թաղանթապատ դեղահատեր

Ակտիվ բաղադրիչները՝

Լիպազ* 3 500
Ամիլազ** 4 200
Պրոտեազ*** 250

Փաթեթավորում՝
20 դեղահատ

«Մեզիմ 10 000» արտադրանքի պատկեր
Մեզիմ 10 000

աղելույծ թաղանթով պատված դեղահատեր

Ակտիվ բաղադրիչները՝

Լիպազ* 10 000
Ամիլազ** 7 500
Պրոտեազ*** 375

Փաթեթավորում՝
20 դեղահատ

«Մեզիմ 10 000» արտադրանքի պատկեր
Մեզիմ 10 000

ժելատինե դեղապատիճներ

Ակտիվ բաղադրիչները՝

Լիպազ* 10 000
Ամիլազ** 9 000
Պրոտեազ*** 500

Փաթեթավորում՝
20 պատիճ

«Մեզիմ 25 000» արտադրանքի պատկեր
Մեզիմ 25 000

ժելատինե դեղապատիճներ

Ակտիվ բաղադրիչները՝

Լիպազ* 25 000
Ամիլազ** 22 500
Պրոտեազ*** 1 250

Փաթեթավորում՝
20 պատիճ

*մարսողական ֆերմենտ, որը ճեղքում է ճարպերը
**մարսողական ֆերմենտ, որը ճեղքում է ածխաջրերը
***մարսողական ֆերմենտ, որը ճեղքում է սպիտակուցները

Ինչպե՞ս է գործում Մեզիմը։

Պանկրեատինը՝, Մեզիմի ակտիվ նյութը, մարսողական ֆերմենտների համակցություն է, որն օգնում է  ճեղքել սպիտակուցները, ճարպերը և ածխաջրերը մանր մասնիկների, որպեսզի օրգանիզմը կարողանա ստանալ այն բոլոր անհրաժեշտ սննդանյութերը, որոնց կարիքն ունի։

Ստամքոսի, ենթաստամոքսային գեղձի և ֆերմենտների նկարով գրաֆիկական պատկեր
  1. Առողջ ենթաստամոքսային գեղձ
    Ենթաստամոքսային գեղձում ձևավորված մարսողական ֆերմենտները սպիտակուցները, ճարպերը և ածխաջրերը ճեղքում են ավելի փոքր մասնիկների։
  2. Մարսողական խնդիրներ ունեցող պացիենտ
    Եթե առկա է ենթաստամոքսային գեղձի խնդիր, ապա առկա է մարսողական ֆերմենտների պակաս, և ճարպերը, սպիտակուցները և ածխաջրերը պատշաճ կերպով չեն ճեղքվում։
  3. Մեզիմ ընդունող պացիենտ
    Մեզիմը լրացնում է ֆերմենտների պակասը, և սնունդը ճեղքվում է։
Մեզիմ արտադրանքի և մի բաժակ ջրի պատկեր

Ինչպես օգտագործել ՄԵԶԻՄ-ը

 

Դեղաչափը պետք է արտացոլի ենթաստամոքսային գեղձի անբավարարության ծանրության աստիճանը։  Խնդրում ենք դեղաչափի վերաբերյալ խորհրդակցել Ձեր բժշկի հետ։ Որպես ընդհանուր ուղղորդող դեղաչափ խորհուրդ է տրվում մեկ սննդի համար 20,000 – 40,000 միավոր լիպազ (լիպազը ճարպերը ճեղքելու համար պատասխանատու մարսողական ֆերմենտն է), սակայն այն կարող է գերազանցել նշված քանակը։

 

Դեղաչափի մեծացումը պետք է տեղի ունենա միայն բժշկի հսկողության ներքո և նպատակաուղղված լինի բարելավելու ախտանիշները (օրինակ՝ ստեատորեա, ստամոքսի ցավ).

 

Չպետք է գերազանցել մարմնի զանգվածի մեկ կգ-ի հաշվով 10 000 միավոր լիպազի օրական դեղաչափը։

 

Մասնավորապես ցիստիկ ֆիբրոզ ունեցող պացիենտների դեպքում դեղաչափը չպետք է գերազանցի ֆերմենտի այն դեղաչափը, որն անհրաժեշտ է ճարպերի պատշաճ ներծծման համար՝ հաշվի առնելով սննդի քանակը և բաղադրությունը։

 

Երեխաների շրջանում Մեզիմը պետք է օգտագործվի միայն բժշկի հսկողության ներքո։

 

Ուշադիր կարդացեք պացիենտի համար նախատեսված տեղեկատվական թերթիկը։

 

 

Գալենային ձևերն այն ձևերն են, որոնցով դեղը կարող է ընդունվել (դեղահատ, դեղապատիճներ, սուսպենզիա և այլն)։
Սննդում առկա սննդանյութերի մեծ մասը բաժանվում է երեք հիմնական խմբերի՝ սպիտակուցներ, ճարպեր և ածխաջրեր
Ստեատորեա՝ աղու կողմից ճարպի նվազեցված կլանման արդյունքում առաջացած ճարպային կղանք։